nieuws

BinckBank springt in op pensioentekort en richt zich op pensioenbeleggen

Pensioen 140

Online beleggingsaanbieder BinckBank start vandaag met Binck Pensioenen. BinckBank speelt hiermee volgens eigen zeggen in op het pensioentekort.

BinckBank springt in op pensioentekort en richt zich op pensioenbeleggen

De introductie van pensioenbeleggen via Binck Pensioen past volgens de bank binnen de eerder gelanceerde strategie van BinckBank om zich te verbreden van een beleggersbank naar een bank voor meerdere vermogensopbouwoplossingen. Met Binck Pensioen wil BinckBank inspelen op trends in de pensioenwereld waarbij mensen voor een individuele pensioenopbouw gaan beleggen.

Pensioentekort

“Zo’n driekwart van alle Nederlanders heeft te maken met een pensioentekort, maar tegelijk hebben weinigen zin daar tijd en geld in te steken. Met Binck Pensioen maken we dat via een volledig geautomatiseerd beleggingsproduct in een keer aantrekkelijk én gemakkelijk”, aldus BinckBank-bestuursvoorzitter Vincent Germyns. “Eenvoud en gemak zijn van belang want mensen beschouwen pensioen als iets ingewikkelds dat ver in de toekomst ligt terwijl het juist cruciaal is zo vroeg mogelijk te beginnen. Mede hierom kun je bij ons al starten met een laag maandbedrag”, voegt Germyns toe.

Lijfrenterekeningen

In februari kwam het nieuws naar buiten dat BinckBank ook lijfrenterekeningen ging aanbieden. BinckBank speelde daarmee in op een nieuwe wet die het mogelijk maakt dat ook beleggingsondernemingen lijfrenteproducten mogen aanbieden. De nieuwe mogelijkheid voor beleggingsinstellingen is onderdeel van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer. Onder de nieuwe wet moeten dga’s kiezen of ze hun opgebouwde pensioen fiscaal aantrekkelijk afkopen of omzetten in een oudedagsvoorziening op de balans van de onderneming.

Reageer op dit artikel