nieuws

Prijs ‘Beste pensioenfonds van Nederland’ voor Unilever APF

Pensioen 1501

De winnaar van de gouden Pensioen Pro Award ‘Beste Nederlandse Pensioenfonds van 2017’, een initiatief van Financieel Dagblad, werd gisteren in het Filmmuseum Eye in Amsterdam bekendgemaakt. Rob Kragten, directeur van het Unilever APF, ontving de prijs uit handen van Hamadi Zaghdoudi van Willis Towers Watson.

Prijs ‘Beste pensioenfonds van Nederland’ voor Unilever APF

Uit een shortlist van drie kandidaten werd het fonds door een publieksjury gekozen. In 2015 is bij Unilever het db-fonds Progress gesloten. Nieuwe opbouw werd vervolgens ondergebracht in een nieuw cdc-fonds: Forward. “Per 2017 zijn beide fondsen gefuseerd in een apf, zodat naast vermogensbeheer ook bestuur samen kan worden gedaan. Een significante stap naar betere toekomstbestendigheid, vond de vakjury. Een jurylid: Fantastisch wat ze daar doen”, aldus Pensioen Pro.

Klijnsma ontvangt prijs ‘Uitzonderlijke bijdrage aan de sector’

Ook demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma, verantwoordelijk voor onder andere pensioen, viel in de prijzen. Zij ontving de prijs voor ‘Uitzonderlijke bijdrage aan de sector’. “Reden zijn de vele vernieuwingen die onder haar bewind als ‘staatssecretaris van Pensioen’ plaatsvonden, zoals een nieuw ftk, doorbeleggen in dc-regelingen, het apf, en wetten voor de aanscherping van communicatie en governance. Ook vond de nationale pensioendialoog plaats, wat de jury in het bijzonder als verdienste ziet van Klijnsma en haar team, die bleven hameren op het belang van betrokkenheid en dialoog met de achterban”, zo meldt Pensioen Pro.

Reageer op dit artikel