nieuws

Ouderen kunnen via Univé een tuinman of maaltijdservice inschakelen

Pensioen 1999

Univé start in drie gemeenten een proef met coaches die ouderen begeleiden zodat ze langer thuis kunnen wonen. De coach is bedoeld voor mensen vanaf de pensioenleeftijd die zo af en toe een helpende hand kunnen gebruiken, maar het lastig vinden dat zelf te organiseren. De nieuwe dienst heet ‘Langer Thuis met Univé’.

Ouderen kunnen via Univé een tuinman of maaltijdservice inschakelen

Ouderen in de gemeente Emmen, Hoorn en Bovenkarspel kunnen een maandabonnement afsluiten van € 10. Hiervoor krijgen ze hulp van een ouderencoach, wordt hun welzijn gemonitord, kunnen ze deelnemen aan Univé-evenementen en krijgen ze een overzicht van lokale activiteiten van buurtzorg en andere organisaties. De coach moet ouderen de weg wijzen in het oerwoud van hulp- en dienstverleners: van alarmcentrale tot buurtcentra en klusdiensten.

Hovenier en noodknop

De ouderenbegeleider zorgt ervoor dat ouderen alleen gecertificeerde dienstverleners over de vloer krijgen. Via de Univé-coach kunnen ouderen bijvoorbeeld een hovenier inschakelen voor hun voortuin. Ook biedt de dienst een maaltijdservice, het gebruik van een speciale tablet en een mobiele noodknop. Voor € 15 per uur kan er bovendien huishoudelijke hulp worden ingekocht via de verzekeraar.

Vertrouwen

“De risico’s voor mensen veranderen omdat de wereld om hen heen verandert. Zo is er steeds minder zorg vanuit de overheid. Ouderen willen graag een helpende hand, maar dan wel door mensen die ze vertrouwen. We denken dat wij met onze lokale verankering en de coach om de hoek een verschil maken. Het past ook bij onze nieuwe koers om vanuit de eeuwenoude waarden van de coöperatie elkaar op nieuwe manieren samen te helpen”, zegt CEO Joost Heideman van Univé.

Langer Thuis met Univé begint als een proef in drie gemeenten. Inmiddels heeft de verzekeraar dertig coaches opgeleid. Ze werken vanuit de Univé-winkels.

Reageer op dit artikel