nieuws

Beheerd vermogen Achmea Investment Management groeit met 14%

Pensioen 870

Het beheerd vermogen van Achmea Investment Management is in 2016 een kleine 15% gegroeid tot een totaal van € 116 miljard. De groei kwam met name tot stand door goede beleggingsresultaten en een toename van het vermogen dat wordt beheerd voor moederbedrijf Achmea. Dat maakte de vermogensbeheerder vandaag bekend in het jaarverslag.

Beheerd vermogen Achmea Investment Management groeit met 14%

Het vermogen dat wordt beheerd voor moederbedrijf Achmea nam met ongeveer € 11 miljard toe tot € 41. De overige € 75 miljard belegt Achmea Investment Management voornamelijk als beheerder van pensioenfondsen voor externe klanten. Directeur Jacob de Wit laat in een persbericht weten dit jaar verder te willen groeien.

Fusie in 2016

Achmea Investment Management bestaat sinds 1 januari 2016. Toen fuseerden Syntrus Achmea Vermogensbeheer en Achmea Beleggingsfondsen Beheer. De bundeling van krachten moest ervoor zorgen dat Achmea haar vermogensbeheerdiensten voor pensioenfondsen zou kunnen verbeteren. In het jaarrapport staat dat de klanttevredenheid in 2016 een 7,5 scoorde op een schaal van 1 tot 10.

Reageer op dit artikel