nieuws

Klijnsma oneens met €31,5 mln aan bonussen APG

Pensioen 1491

De €31,5 mln aan bonussen die pensioenuitvoerder APG vorig jaar aan werknemers uitkeerde zijn voor staatssecretaris Jetta Klijnsma aanleiding om aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken te vragen waarom die bedragen zo hoog zijn.

Klijnsma oneens met €31,5 mln aan bonussen APG

Klijnsma vraagt Plasterk dit hoge bonusbedrag aan te kaarten bij pensioenfonds ABP die de belangrijkste klant is van APG. Als werkgever van de Rijksoverheid heeft Plasterk zeggenschap bij ABP. APG is de uitvoerder van het pensioenfonds ABP. Een op de vijf gezinnen in Nederland heeft zijn pensioen hier ondergebracht.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk kaartte de in zijn ogen buitensporig hoge bonussen aan bij Klijnsma. Van Dijk heeft kritiek op de ‘perverse bonuscultuur’van pensioenuitvoerder omdat deze bonussen uitdeelt terwijl het pensioen van ABP-deelnemers al jaren niet meer op de koopkracht wordt aangepast.

Vorig jaar plaatste Klijnsma ook vraagtekens bij het salaris van Gerard van Olphen, destijds de nieuw aantredende topman van pensioenuitvoerder APG, die met een salaris van een half miljoen teveel zou verdienen. Klijnsma had diens voorganger verordonneerd dat de nieuwe baas van APG minder zou verdienen dan voorganger Dick Sluimers.

Reageer op dit artikel