nieuws

Den Hartog van Willis Towers Watson naar groeiend ElipsLife

Pensioen 756

ElipsLife heeft vorig jaar de omzet weten te vergroten en de winst stabiel gehouden op ca. € 1 mln. Bij de Zwitserse verzekeraar, in ons land actief in de markt voor overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, is Bart den Hartog benoemd tot chief product officer.

Den Hartog van Willis Towers Watson naar groeiend ElipsLife

Den Hartog, vorig jaar nog bij Willis Towers Watson benoemd als ‘head Benelux’, volgt Christian Jaggy op, die het bedrijf verlaat. ElipsLife is sinds vorig jaar onderdeel van het bedrijfsonderdeel Life Capital bij Swiss Re. De brutopremieomzet is in 2016 gegroeid tot € 744 (624) mln. Een groot deel van de risico’s is herverzekerd: aan herverzekeringspremies gaf de verzekeraar vorig jaar € 431 mln uit. Het bedrijf rept van een moeilijke marktomgeving (Brexit en lage rente), maar wist de omzet wel met 17% te vergroten. Zwitserland/Liechtenstein en Nederland zijn de twee hoofdmarkten. Vorig jaar werden ook de Duitse en Italiaanse markt betreden.

Focus op PPI’s en APF’s

De omzet uit kernactiviteiten groeide met 28% tot € 224 (175) mln. Daarvan is 46% (ca. € 103 mln) afkomstig uit ons land. “Onze marktpositie is verder uitgebreid en onze positie als leider in de PPI-gerelateerde verzekeringen is versterkt door nieuwe samenwerkingen met PPI’s.” Daarnaast mikt elipsLife ook op APF’s. “Door vroegtijdig contact op te nemen, kunnen wij de behoeften van die marktpartijen tijdig in kaart brengen en passende oplossingen ontwikkelen.
Ook in de markt voor WGA-eigenrisicodragers zegt elipsLife gegroeid te zijn. Het bedrijf omschrijft zich als specialist in “biometrische risico’s rond ziektes, ongevallen, invaliditeit en sterfgevallen”.

 

Reageer op dit artikel