nieuws

Steeds meer fondsen mogen waardeoverdrachten uitvoeren

Pensioen 376

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gelijk gebleven op 104%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg van 99% naar 100%. Fondsen die onder de 100% zitten mogen geen waardeoverdrachten uitvoeren. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt.

Steeds meer fondsen mogen waardeoverdrachten uitvoeren

De beleidsdekkingsgraad is voor de tweede maand achtereen een procentpunt gestegen. Dat is de gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen twaalf maanden. Een groot deel van 2016 was de dekkingsgraad lager. De lage dekkingsgraden uit 2016 worden steeds minder zwaar meegewogen in de huidige beleidsdekkingsgraad.

Goed nieuws voor werknemers

Steeds meer fondsen hebben een beleidsdekkingsgraad die hoger is dan 100%. Dat is goed nieuws voor werknemers die zijn overgestapt naar een nieuwe werkgever en hun pensioen willen meenemen. Pensioenfondsen met een beleidsdekkingsgraad lager dan 100%, mogen geen waardeoverdrachten uitvoeren.

Reageer op dit artikel