nieuws

Pensioenfonds Albert Heijn gaat meer geld in hypotheken steken

Pensioen 789

Ahold Pensioenfonds wil dit jaar zijn huidige belang van 3,2% in hypotheken uitbreiden tot 7,5%. Dit meldt PensioenPro. Volgens het pensioenfonds van de Albert Heijn-supermarkten zijn hypotheken een veilige belegging die meer geld oplevert dan staatsobligaties.

Pensioenfonds Albert Heijn gaat meer geld in hypotheken steken

PensioenPro meldt op basis van het jaarverslag van Ahold Pensioenfonds dat het fonds in 2016 een winst van 7,8% op zijn belang in woningleningen heeft behaald. De hypotheken maken onderdeel uit van het hypothekenfonds van Aegon.

Afzien van indexatie

De beleidsdekkingsgraad van Ahold Pensioenfonds stond eind december 2017 op 104%, waardoor het fonds moest afzien van indexatie. Eind vorige maand was de beleidsdekking gestegen tot 105,3%.

Reageer op dit artikel