nieuws

Pensioenfonds ABP komt met persoonlijke pensioenpot

Pensioen 1150

Pensioenfonds ABP en pensioenuitvoerder APG willen deelnemers vanaf 2018 meer inzicht geven in hun pensioen met een persoonlijke pensioenpot. Dit is een visualisatie waarmee mensen makkelijker kunnen zien welk bedrag ze hebben opgebouwd. Ook kunnen deelnemers zien wat door henzelf en door de werkgever ingelegd wordt en wat het resultaat van beleggingen is.

Pensioenfonds ABP komt met persoonlijke pensioenpot

Het prototype van de persoonlijke pensioenpot werd woensdag gepresenteerd in Delft. Het is de bedoeling dat alle deelnemers van het grootste pensioenfonds van Nederland er vanaf volgend jaar gebruik van kunnen maken. ABP ontwikkelde de pensioenpot samen met pensioenuitvoerder APG. ABP heeft de belangstelling voor de visualisatie gepeild. Volgens het pensioenfonds wil 94% van de deelnemers jaarlijks de persoonlijke pensioenpot ontvangen.

Misvattingen over pensioen

ABP en de pensioenfederatie hebben onderzoek gedaan naar het vertrouwen in de pensioenen. Uit dat onderzoek blijkt dat deelnemers tot 45 jaar geloven dat er straks geen pensioen meer voor hen is. Ook denken deelnemers dat ze nu meer premie betalen dan ze straks terugkrijgen aan pensioenuitkering. “Dit zijn misvattingen, maar ze leven sterk onder deelnemers. De persoonlijke pensioenpot laat deelnemers zien wat ze tot nu toe voor zichzelf hebben opgebouwd”, aldus het ABP.

Reageer op dit artikel