nieuws

Delta Lloyd neemt administratie pensioenfonds PHJ over

Pensioen 1113

Delta Lloyd neemt per 1 januari 2018 de pensioenadministratie van het Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw (PHJ)over. Beide partijen hebben hier een intentieverklaring voor getekend. De pensioenregeling wordt nu nog uitgevoerd door Syntrus Achmea.

Delta Lloyd neemt administratie pensioenfonds PHJ over

Vanaf volgend jaar zal Delta Lloyd niet alleen de administratie maar ook het vermogensbeheer van Pensioenfonds PHJ overnemen. Voorzitter Peter Schuil is blij met de nieuwe beheerder. “Na zorgvuldige selectie bleek Delta Lloyd de beste papieren te hebben met een legacyvrij platform, uitstekende communicatiemiddelen en de laagste kosten per deelnemer.” Het fonds telt volgens Schuil 4.900 actieven, 2.900 gepensioneerden en 11.000 slapers.

Syntrus Achmea

PHJ is niet het enige fonds dat op zoek moest naar een nieuwe beheerder sinds Syntrus Achmea in november vorig jaar bekend maakte uit de dienstverlening voor bedrijfstakpensioenfondsen te stappen. Deze week vonden 6 van deze fondsen nog een nieuw onderdak bij IT-bedrijf Centric.

 

 

Reageer op dit artikel