nieuws

Zwitserleven neemt vroegpensioenaanspraken VPTech over

Pensioen 1822

Het Vroegpensioenfonds Technische Groothandel (VPTech) brengt alle verplichtingen van de 44.000 polissen onder bij Zwitserleven. De deelnemers krijgen hierdoor een gegarandeerde jaarlijkse verhoging van 1,4%, zegt Kees de Wit, bestuursvoorzitter van VPTech.

Zwitserleven neemt vroegpensioenaanspraken VPTech over

VPTech is het bedrijfstakpensioenfonds voor de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel. Door deze overname wordt Zwitserleven weer actief op de buy-outmarkt, een markt die de verzekeraar jaren geleden de rug toekeerde. “Omdat we nu meer financiële mogelijkheden hebben, willen we buy-outs weer onderdeel maken van onze groeistrategie”, zegt Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven. “De schaalvergroting stelt ons in staat om efficiënter te gaan werken en daarmee onze klanten meer voordeel te bieden.”

Kees de Wit van VPTech denkt dat het onderbrengen van de vroegpensioenregeling bij Zwitserleven meer zekerheid geeft voor de deelnemers van het fonds. In ieder geval kunnen ze een jaarlijkse verhoging op hun pensioenaanspraken tegemoetzien van 1,4%.

Reageer op dit artikel