nieuws

Programmamaker Grimbergen doet aangifte wegens mishandeling door bewaker APG-pand

Pensioen 3826

Programmamaker Cees Grimbergen van de serie Zwarte Zwanen – U en de Pensioenelite heeft aangifte gedaan van mishandeling door een bewaker van een pand van pensioenbeheerder APG. Grimbergen werd handhandig uit de hal van het gebouw verwijderd, waar hij volgens APG niet welkom was met draaiende camera.

Programmamaker Grimbergen doet aangifte wegens mishandeling door bewaker APG-pand

Dat meldt journalistenvakblad Villamedia. Grimbergen was eind januari bij APG aan de Amsterdamse Zuidas voor opnamen van zijn serie Zwarte Zwanen – U en de Pensioenelite.  Deel zes wordt vanavond  uitgezonden bij Omroep Max. In het gebouw was een seminar voor betrokkenen uit de pensioenwereld.

Tegen de grond gewerkt

Grimbergen sprak met draaiende camera mensen in de hal aan en werd toen door onder anderen een gebouwbeheerder, een beveiliger en APG-woordvoerder Harmen Geers gevraagd het pand te verlaten. De programmamaker weigerde dat en werd naar eigen zeggen in de houdgreep genomen, tegen de grond gewerkt en tegen een muur gezet, zo liet hij Villamedia weten. Geers van APG liet aan datzelfde medium weten dat Grimbergen dat aan zichzelf te wijten had.

Volgens APG zou Grimbergen de arm van een medewerkster hebben vastgegrepen. De MAX-programmamaker zelf zegt dat hij alleen een schrift heeft aangeraakt, dat de vrouw voor zijn lens hield. Vooraf wist Grimbergen dat hij niet met draaiende camera welkom was. “Dat wordt dan later als een afspraak uitgelegd terwijl ik met niets heb ingestemd”, zegt hij tegen Villamedia.

Jarenlange irritaties

Zowel Geers als Grimbergen erkent dat aan het incident jarenlange irritaties voorafgaan. Volgens Grimbergen gaan bij APG deuren dicht zodra je een kritische vraag stelt. APG-woordvoerder Geers stelt juist dat de journalist alles mag vragen en dat hij ook antwoord krijgt. “Maar wel per mail en niet meer voor camera. Te vaak heeft hij al knippend de zaak verdraaid. Wij zien zijn programma als een gemiste kans om de moeilijke pensioenwereld uit te leggen”, aldus Geers.

Reageer op dit artikel