nieuws

Klein bedrijf kiest voor beschikbare premieregeling

Pensioen 1900

Kleine bedrijven met minder dan 500 werknemers hebben een sterke voorkeur voor premiepensioenen. Meer dan twee derde van deze bedrijven heeft zo’n regeling, zo bericht het Financieele Dagblad op basis van onderzoek door adviesbureau Focus Orange.

Klein bedrijf kiest voor beschikbare premieregeling

Focus Orange voerde een pensioenbenchmark uit onder 130 bedrijven. Bij de grotere bedrijven (meer dan 500 werknemers) bleek de voorkeur juist te liggen bij een traditionele middelloonregeling.
“Jonge bedrijven, die nog weinig werknemers hebben, kiezen meestal voor een premieregeling. De gevestigde bedrijven kennen juist veelal nog middelloonregelingen”, zo vertelt Marc Starink van Focus Orange tegen het Financieele Dagblad.

Voorkeur sectorafhankelijk

De voorkeur voor een bepaalde pensioenregeling verschilt sterk per sector. Bij de zakelijke dienstverleners en in de IT-sector heeft 90% van de bedrijven een premieregeling volgens de benchmark. In de financiële sector en industrie heeft het merendeel van de bedrijven juist een middelloonregeling.

PPI’s grootste marktaandeel

Ook binnen de groep aanbieders van beschikbare premieregelingen is een verschuiving zichtbaar. Verzekeraars domineerden jarenlang de markt, maar inmiddels hebben PPI’s het grootste marktaandeel (43%) terwijl de verzekeraars blijven hangen op 41%.

Reageer op dit artikel