nieuws

Delta Lloyd APF wil ook na fusie doorgaan

Pensioen 2426

Voorzitter Ruud Hagendijk van het Delta Lloyd APF zegt dat zijn algemeen pensioenfonds ook na de overname van Delta Lloyd door NN gewoon blijft bestaan. Eerder maakte NN bekend het merk te willen stopzetten.

Delta Lloyd APF wil ook na fusie doorgaan

“Wij zijn een onafhankelijke stichting, wij maken als APF onze eigen afweging en wij willen doorgaan”, zegt Hagendijk tegen Pensioen Pro van het FD. Deze maand nog wil hij de eerste naam van een klant bekendmaken.

Het Delta Lloyd APF kreeg in december groen licht van De Nederlandsche Bank. Twee weken later maakte NN de overname van NN bekend en was de toekomst van het algemeen pensioenfonds alweer onzeker. NN en Delta Lloyd lieten begin februari in een persbericht weten het APF van NN door te willen zetten, en het fonds van Delta Lloyd niet. “Dat hebben ze zo opgeschreven, maar ze gaan er niet over”, zegt Hagendijk daarover. Volgens hem begrijpen NN en Delta Lloyd de positie die hij inneemt.

Over hoe het Delta Lloyd APF verder gaat wil Hagendijk nog niet speculeren. Als het merk Delta Lloyd verdwijnt, zal het APF daar wel iets mee moeten, zegt Hagendijk tegen Pensioen Pro. “We wachten het besluit daarover af, dat wordt genomen op de aandeelhoudersvergadering van Delta Lloyd in april.”

Reageer op dit artikel