nieuws

Bedrijfstakpensioenfondsen Syntrus Achmea mogelijk naar IT-bedrijf Centric

Pensioen 2781

Syntrus Achmea en het Goudse IT-bedrijf Centric verkennen de mogelijkheid om de administratie van de bedrijfstakpensioenfondsen van Syntrus Achmea collectief onder te brengen bij Centric. Dit meldt PensioenPro. Begin november 2016 maakte Syntrus Achmea bekend haar dienstverlening voor bedrijfstakpensioenfondsen te gaan afbouwen.

Bedrijfstakpensioenfondsen Syntrus Achmea mogelijk naar IT-bedrijf Centric

Tegenover PensioenPro bevestigen zowel Centric als Syntrus Achmea dat de collectieve overdracht inmiddels is voorgelegd aan alle acht fondsen die nog geen nieuwe uitvoerder hebben. Het gaat daarbij onder meer om de fondsen Wonen, Reiswerk en Tandtechniek. Een aantal van deze fondsen voert daarnaast nog individuele gesprekken met potentiële nieuwe uitvoerders. Per 1 januari 2018 moeten alle bedrijfstakpensioenfondsen elders onderdak hebben gevonden.

Exit uit kostenoverwegingen

Begin november 2016 maakte Syntrus Achmea bekend uit kostenoverwegingen met de dienstverlening richting bedrijfstakpensioenfondsen te gaan stoppen. Het bedrijf gaat zich meer richten op ondernemings- en beroepspensioenfondsen. Bij de bekendmaking van dit besluit had Syntrus Achmea nog zo’n 20 bedrijfstakfondsen in de boeken. Onder meer de pensioenfondsen Slagers en Rijn- en Binnenvaart hebben al elders onderdak gevonden. Het fonds Handel in Bouwmaterialen (Hibin) werd met ingang van dit jaar weer zelf-administrerend.

Personele gevolgen

Bedrijfstakpensioenfonds Meubel is al ondergebracht bij Centric. Het Goudse IT-bedrijf maakte medio 2016 bekend zich te willen gaan storten op de administratie van (bedrijfstak)pensioenfondsen. Het is nog onduidelijk of en hoeveel personeel van Syntrus Achmea naar Gouda verhuist als ook de overdracht van de andere fondsen een feit wordt. Bij het besluit van Syntrus Achmea om te stoppen met de dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen werd tegelijk duidelijk dat dit ten koste gaat van 500  tot 600 arbeidsplaatsen.

Gerard Sanderink

IT-bedrijf Centric is eigendom van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink, die ook vrijwel volledig eigenaar is van de beursgenoteerde Oranjewoud Holding. Hieronder vallen bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea.

Reageer op dit artikel