nieuws

Radar hekelt communicatie over klimmende AOW-leeftijd

Pensioen 2954

Consumentenprogramma Radar neemt vanavond in haar uitzending de “vage communicatie” van de pensioensector over de stijgende AOW-leeftijd onder de loep. De programmamakers kondigen aan te gaan laten zien welke grote gevolgen verkeerde voorlichting kan hebben. Onder meer Theo Gommer, voorzitter van beroepsorganisatie NOPD, komt aan het woord.

Radar hekelt communicatie over klimmende AOW-leeftijd

“We worden allemaal ouder en daardoor krijgen de veertigers van nu pas na hun zeventigste AOW uitgekeerd”, zo constateert Radar in een vooruitblik op de uitzending. “Maar wordt over het verschuiven van de AOW-leeftijd wel helder gecommuniceerd door de pensioensector? Klopt het overzicht op MijnPensioenoverzicht wel met wat je kan verwachten op je oude dag?”

Gat tussen leeftijden

Eerder waarschuwde de vereniging van inkomensadviseurs NVIA al voor het gat dat dreigt te ontstaan tussen de eindleeftijd die verzekeraars in hun polissen hanteren en de AOW-leeftijd die steeds verder naar voren schuift. Volgens de NVIA zijn er nog veel verzekeraars die de eindleeftijd 67 jaar hanteren en daardoor dus achter de AOW-feiten aanlopen.

Reageer op dit artikel