nieuws

Pensioenfonds slagers wint opnieuw van DNB

Pensioen 2378

Het pensioenfonds voor het slagersbedrijf mag haar ‘regeling voorwaardelijk pensioen’ gewoon continueren. De Nederlandsche Bank wilde dat het fonds de regeling zou aanpassen maar de rechter zet ook in hoger beroep een streep door de aanwijzing van de toezichthouder.

Pensioenfonds slagers wint opnieuw van DNB

Met de regeling voorwaardelijk pensioen kan ongeveer de helft van de deelnemers in het Pensioenfonds Slagers extra pensioen opbouwen. De regeling is een overgangsregeling voor het wegvallen van de VUT-regeling waarmee mensen eerder met pensioen konden.

‘Gelden niet goed verdeeld’

De Nederlandsche Bank (DNB) vindt dat het geld in het pensioenfonds niet goed was verdeeld tussen de gewone pensioenregeling en de regeling voorwaardelijk pensioen en gaf het fonds daarom een aanwijzing om dat aan te passen. Eind 2015 oordeelde de rechter echter dat deze aanwijzing geen stand hield, waarna de toezichthouder in beroep ging. Eerder deze week oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven echter ook dat de regeling voorwaardelijk pensioen van het slagerspensioenfonds door de beugel kan.

Bestuursvoorzitter John Klijn van het pensioenfonds: “We zijn blij dat de rechter ons opnieuw gelijk heeft gegeven. We vinden nog steeds dat we evenwichtig hebben gehandeld; in het belang van álle deelnemers en gepensioneerden.”

Reageer op dit artikel