nieuws

APG benoemt Wim Henk Steenpoorte tot Chief Operations Officer a.i.

Pensioen 1834

APG Groep (APG) benoemt Wim Henk Steenpoorte per 1 maart 2017 tot COO ad interim. APG laat weten dat Steenpoorte “als waarnemer de belangrijkste taken van Mark Boerekamp op zich zal nemen onder eindverantwoordelijkheid van bestuursvoorzitter Gerard van Olphen”.

APG benoemt Wim Henk Steenpoorte tot Chief Operations Officer a.i.

Van Olphen en Steenpoorte kennen elkaar al langer. Van Olphen was voorzitter van Vivat toen Steenpoorte vertrok als lid van de Raad van Bestuur van Reaal. Dat was toen Anbang de verzekeraar overnam. Steenpoorte neemt de taken over van Mark Boerekamp.

APG bericht nu: “Steenpoorte (1964) heeft ruime ervaring als bestuurder in de financiële en verzekeringswereld. Van 2015 tot 2017 werkte hij als onafhankelijk managementadviseur en toezichthouder. Tussen 2001 en 2015 vervulde hij diverse management- en bestuursfuncties bij SNS en Vivat, waarvan de laatste vier jaar als lid van de raad van bestuur (CTO en CEO Verzekeraar). Steenpoorte studeerde bedrijfskunde en behaalde later een Master Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam.”

Een kundige bestuurder

Van Olphen, nu de voorzitter raad van bestuur van APG, zegt: “We zijn verheugd dat we op deze korte termijn een kundige bestuurder hebben kunnen vinden om deze positie ad interim in te vullen. Ik ken hem als een krachtige en menselijke teamspeler. Zijn ruime kennis van operatie, ICT, customer care en changemanagement in de financiële dienstverlening zullen ons helpen om de volgende stap te zetten richting een nog meer deelnemer- en consumentgerichte organisatie.”

Steenpoorte was laatst ook in het nieuws als commissaris bij Meetingpoint, dat hij verkocht aan Tjip.

Reageer op dit artikel