nieuws

Delta Lloyd: ‘Werkgevers kunnen hogere pensioenpremie toezeggen’

Pensioen 1450

Delta Lloyd maakt het voor ondernemers mogelijk om binnen het Persoonlijk Pensioen Plan de pensioenpremie te berekenen met een rekenrente van 2% en 2,5%. Hierdoor kunnen werkgevers een hogere pensioenpremie toezeggen dan met de standaard rekenrentes van 3% en 4%. Dit biedt een oplossing voor werkgevers die willen overstappen van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling en hun huidige pensioenlasten gelijk willen houden, aldus de verzekeraar.

Delta Lloyd: ‘Werkgevers kunnen hogere pensioenpremie toezeggen’

Gerard van Rooijen, algemeen directeur Delta Lloyd Leven, licht de aanpassing toe: “Door de aanhoudende lage rente zijn de pensioenpremies gebaseerd op de standaard rekenrentes vaak te laag om over te stappen naar een beschikbare premieregeling. Met de uitbreiding van ons aanbod bieden we hiervoor een oplossing en kunnen werkgevers en werknemers hun pensioenambitie op peil houden.”

Fiscaal goedgekeurd
De zogenaamde nieuwe staffels van 2% en 2,5% worden alleen binnen het Persoonlijk Pensioen Plan aangeboden, benadrukt Delta Lloyd. Daarnaast geeft de verzekeraar aan dat de rekenmethodiek fiscaal is goedgekeurd door de Belastingdienst. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenproduct op basis van een beschikbare premie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.