nieuws

PWRI en PFZW hervatten fusiegesprekken

Pensioen 1203

Na een pauze van ongeveer 4 maanden hebben de pensioenfondsen Zorg en Welzijn (PFZW) en Werk- en (re)Integratie (PWRI) hun gesprek over de mogelijkheid om samen te gaan voortgezet. Beide partijen hebben deze periode benut om meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de actuele financiële situatie. Gelet op “de positieve uitkomst” van dit zelfonderzoek mikken de pensioenfondsen nu  op een samengaan per 1 januari 2018.

PWRI en PFZW hervatten fusiegesprekken

De fondsen zetten hun fusiebesprekingen eind februari in de ijskast. Beide partijen vonden het toen, gelet op de dalende dekkingsgraden en instabiele markten, niet in  het belang van de deelnemers en pensioengerechtigden om af te koersen op een overgang per 1 januari 2017.

Door de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 krijgt het PWRI er geen nieuwe deelnemers meer bij. Met het oog op de veranderingen, is het PWRI daarom in gesprek gegaan met PFZW over de mogelijkheden van een fusie. Hierbij moeten deelnemers en pensioengerechtigden van PWRI gaan meedoen in de pensioenregeling van PFZW.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.