nieuws

Verzekerd pensioen fors duurder

Pensioen 3178

Bedrijven die dit jaar hun pensioencontracten bij verzekeraars moeten verlengen staan premieverhogingen van 50% en hoger te wachten. Dit meldt het Financieele Dagblad op basis van een rondgang langs verschillende adviseurs en verzekeraars.  De lage rente is ook in dit geval de boosdoener.

Verzekerd pensioen fors duurder

De rente daalt al jaren, waardoor de contracten  voor middelloonpensioen aanzienlijk duurder zijn geworden. De afgelopen jaren  moesten bedrijven daarom al fors meer premie betalen.  “Maar dit jaar gaat het wel om erg grote klappen. Waar het vorig jaar nog om premiestijgingen van 25% ging, gaat het nu om 50% en hoger. Dat is echt een ander verhaal’, zo vertelt Alfred Lagendijk, pensioenadviseur bij PWC tegen het  FD. Verzekeraar Aegon bevestigt dat het in de huidige markt om verhogingen van 50% en hoger gaat.

Strengere kapitaaleisen
Hoewel de premiestijging vooral door de gedaalde rente komt, spelen er ook andere factoren een rol. Volgens Paul Kullen van adviesbureau Willis Towers Watson zijn pensioenen ook duurder geworden doordat mensen langer leven. Ook berekenen de verzekeraars volgens Kullen de hogere kosten door die zijn ontstaan door de strengere kapitaaleisen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.