nieuws

Nieuw APF van PGGM: Volo pensioen

Pensioen 3747

PGGM richt een algemeen pensioenfonds (APF) op onder de naam Volo pensioen. Volo moet pensioenfondsen en werkgevers gaan voorzien van een toekomstbestendige pensioenoplossing met schaalvoordelen, minder kosten en bestuurlijke lasten, zo laat de uitvoerder weten. “Voor deelnemers biedt Volo een duurzame pensioenvoorziening, waarbij het maximale uit het collectieve karakter moet worden gehaald.”

Nieuw APF van PGGM: Volo pensioen

Erik Goris, directeur strategische pensioenontwikkeling van PGGM, is blij om na een gedegen voorbereidingstijd naar buiten te kunnen treden met het APF. “Volo biedt de flexibiliteit om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in pensioenproducten en een verder liberaliserende pensioenmarkt. Ook voor kleinere pensioenfondsen is dit APF een passende en efficiënte oplossing voor de toekomst.”

Initiatief
PGGM heeft bewust het initiatief genomen voor het starten van een APF, zo stelt Jeroen de Munnik, chief institutional business van PGGM. “Door het initiatief te nemen een APF op te richten, wil PGGM actief bijdragen aan het verder ontwikkelen van een gezonde pensioensector. De uitbestedingsrelatie met PGGM maakt onder andere dat Volo meelift op de grote volumes van de vermogensbeheerder en op de kwaliteit op het gebied van administratie en communicatie.”

De stichting APF PGGM heeft eerder dit jaar een vergunningaanvraag voor een Algemeen Pensioenfonds ingediend bij De Nederlandsche Bank. De marktintroductie van Volo pensioen is dus nog onder voorbehoud van het verkrijgen van de bij De Nederlandsche Bank aangevraagde vergunning.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.