nieuws

Voorlopig geen APF voor financiële sector

Pensioen

Er komt voorlopig geen Algemeen Pensioenfonds (APF) specifiek voor de financiële sector. Van Loanschot, KAS Bank, Equens en GE Artesia Bank waren bezig met dit initiatief, maar eerstgenoemde meldt dat het voorlopig ‘on hold’ staat.

Voorlopig geen APF voor financiële sector

De plannen om de oriëntatie op een eventueel APF voor de financiële sector te beginnen stammen uit 2015. Samenwerking tussen de partijen was onder meer nodig vanwege de kosten om een eigen fonds in de lucht te houden. Maar daar komt het voorlopig dus niet van. Het bestuur van Pensioenfonds F. van Lanschot meldt dat het “al geruime tijd in overleg is met andere ondernemingspensioenfondsen uit de financiële sector over de oprichting van een Algemeen Pensioenfonds. De partijen hebben besloten het initiatief voor een algemeen pensioenfonds in de financiële sector tijdelijk on hold te zetten, onder meer om te kijken wat verzekeraars met hun APF voor mogelijkheden bieden.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.