nieuws

Tweede Kamer schaart zich achter gecombineerd wetsvoorstel doorbeleggen pensioen

Pensioen

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich woensdagmiddag geschaard achter het gecombineerde voorstel van VVD’er Helma Lodders en de regering over doorbeleggen na de pensioendatum. De verwachting was al dat de Tweede Kamer voor het plan zou stemmen.

Tweede Kamer schaart zich achter gecombineerd wetsvoorstel doorbeleggen pensioen

Staatssecretaris Klijnsma liet eerder al weten dat haar wetsvoorstel ‘Variabele pensioenuitkeringen’ geïntegreerd wordt met het initiatiefwetsvoorstel ‘Uitbetaling pensioen in pensioeneenheden’ van VVD-Kamerlid Lodders. “Beide voorstellen beogen doorbeleggen in de uitkeringsfase van premieovereenkomsten mogelijk te maken. Zij verschillen echter qua opzet en in de technische uitwerking. Het lid Lodders en de regering hechten er zeer aan dat er op 1 juli 2016 één wettelijk regime komt voor het doorbeleggen in de uitkeringsfase van premieovereenkomsten”, schreef Klijnsma toen. De staatssecretaris kwam toen met Lodders een nota van wijziging op het initiatiefvoorstel overeen.

Dat wordt nu gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer, waardoor mensen die pensioen opbouwen met een premie- of kapitaalovereenkomst binnenkort door te gaan beleggen met het ingelegde kapitaal, om niet te zwaar te lijden onder de huidige lage rente.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.