nieuws

Toezichthouders onderzoeken informatievoorziening pensioenfondsen

Pensioen 4824

De toezichthouders AFM en DNB gaan samen onderzoek doen onder pensioenfondsen om vast te stellen of de pensioenfondsen hun deelnemers en pensioengerechtigden goed informeren over de te verwachten pensioenontwikkelingen op de korte tot middellange termijn.

Toezichthouders onderzoeken informatievoorziening pensioenfondsen

“Nu veel pensioenfondsen in tekort verkeren, zullen zij de komende jaren niet de beoogde toeslagen kunnen verlenen. In een aantal gevallen zullen zij zelfs mogelijk pensioenen moeten verlagen”, aldus de AFM.

Met het onderzoek Financiële Opzet & Informatie onderzoeken de toezichthouders ongeveer 140 pensioenfondsen; de fondsen die eind vorig jaar een beleidsdekkingsgraad hadden onder de indexatiegrens van 110%. “We bekijken of hun informatie over toeslagen en verlagingen consistent is met de financiële opzet, en of die informatie correct, evenwichtig en duidelijk is.”

Informatieverzoek
De geselecteerde pensioenfondsen krijgen in april een informatieverzoek en krijgen na het onderzoek brieven met individuele bevindingen. In het laatste kwartaal van 2016 informeren DNB en AFM alle pensioenfondsen over de belangrijkste bevindingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.