nieuws

Grote pensioenfondsen verder onder druk

Pensioen

De financiële positie van de grootste pensioenfondsen is vorige maand verder onder druk komen te staan. Ambtenarenfonds ABP, Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) en metaalfondsen PMT en PME gaven vandaag aan dat de dekkingsgraad in februari verder is weggezakt.

Grote pensioenfondsen verder onder druk

Bij het ABP zakte de dekkingsgraad vorige maand naar 88,2%, waardoor het gemiddelde over het afgelopen jaar op 97,3% kwam. Bij het PFZW ging de beleidsdekkingsgraad naar 96%, net zoals bij het PME. Het PMT kwam in het afgelopen jaar gemiddeld uit op 97,1%.

De pensioenfondsen hebben veel last van de zeer lage rente en kregen in de eerste maanden van dit jaar bovendien te maken met sterke dalingen van aandelenkoersen. De grote fondsen waarschuwden in januari al dat de kans op een verlaging van de pensioenen in 2017 steeds groter werd.

Eerder liet Aon Hewitt via hun Pensioenthermometer al weten dat de dekkingsgraad van de pensioenfondsen verder zou dalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.