nieuws

ABP verder in de knel

Pensioen

De dekkingsgraad bij het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, zakt steeds verder weg. Dit bevestigt bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool in een interview met De Telegraaf. Eind februari bedroeg de dekkingsgraad bij het ambtenarenfonds nog maar 90 procent. 

ABP verder in de knel

Het ABP neemt aan het eind van het jaar, aan de hand van de gemiddelde dekkingsgraad over twaalf maanden, een besluit over het eventueel korten van de pensioenen. Eerder gaf zorgfonds PFZW al aan mogelijk tot een dergelijke maatregel te moeten overgaan.

Wortmann-Kool spreekt in het interview de verwachting uit dat pensioenfondsen nog langere tijd in zwaar weer zullen verkeren. “Wij houden er ook rekening mee dat we echt een aantal jaar nog met lage rentes te maken hebben.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.