nieuws

Ondergrens voor korten nadert bij grote pensioenfondsen

Pensioen

Voor veel grote pensioenfondsen nadert de ondergrens die zij zelf hebben gesteld als het punt waarop ze moeten korten. Meerdere fondsen zagen hun dekkingsgraad afgelopen maand met 5% of meer dalen, meldt het FD.

Ondergrens voor korten nadert bij grote pensioenfondsen

De dekkingsgraad van ABP daalde in januari met 6 procentpunt naar 91,2%. Het ambtenarenfonds heeft de grens voor het korten gesteld rond de 90% en gaat nu hard in die richting. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld zorgfonds PFZW, dat de dekkingsgraad zag dalen van 95% naar 90%. De ondergrens van PFZW is 87%. Metaalfonds PMT moest ook flink inleveren, van 97,4% naar 92,2%.

Als de fondsen onder hun ondergrens geraken, zal dat wel pas per 2017 eventuele consequenties hebben. Voor kortingen is namelijk de stand per 31 december bepalend. Dus mocht een fonds onder de grens komen, heeft het nog de rest van het jaar om te herstellen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.