nieuws

Vergunning en eerste klant voor APF ASR

Pensioen 2024

Attractiepark De Efteling is de eerst klant voor Het nederlandse pensioenfonds (Hnpf), het Algemeen Pensioenfonds (APF) van ASR. Hnpf kreeg eind vorige maand haar vergunning van toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Vergunning en eerste klant voor APF ASR

De pensioenregeling van de Efteling telt bijna 2.000 deelnemers en een belegd vermogen van € 140 mln. Het attractiepark uit Kaatsheuvel is de eerste klant van de open DB-kring van Hnpf waarbij ook andere ondernemingen kunnen aansluiten. Daarnaast hanteert Hnpf maatwerkkringen.

Vliegende start met De Efteling
ASR Vermogensbeheer wordt bij het APF verantwoordelijk voor het operationele vermogensbeheer, Kempen Capital Managent neem het fiduciair management op zich. Hnfp functioneert onafhankelijk van ASR en heeft een eigen raad van bestuur. Voorzitter José Suarez Menendez: “We zijn als bestuur verheugd dat we na alle voorbereidingen de vergunning van DNB hebben ontvangen en met De Efteling een vliegende start kunnen maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.