nieuws

FNV wil meer invloed op beleid van pensioenfondsen

Pensioen

Vakbond FNV wil meer invloed op het beleid van de pensioenfondsen. De FNV wil zorgen dat het rendement op een sociale, duurzame en transparante manier wordt behaald. De vakbond hoopt via FNV-bestuurders die zitting hebben in pensioenfondsen invloed uit te oefenen op het beleggingsbeleid.

FNV wil meer invloed op beleid van pensioenfondsen

Daarnaast heeft de FNV een vierjarig project `Comitee on Workers Capital’ van de Wereldwijde Vakbeweging ITUC goedgekeurd. De wereldwijde campagne, waaraan 200 vakbonden deelnemen, heeft als doel om werknemersrechten als doorslaggevend criterium te hanteren bij het investeren van pensioengelden.

Comitee on Workers Capital wil voorkomen, dat pensioenfondsen en verzekeraars investeren in bedrijven en landen waar werknemers- en vakbondsrechten geschonden worden. Ook duurzaamheidseisen, sociale- en grondrechten zijn daarbij, volgens de FNV, belangrijk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.