nieuws

Dekkingsgraad pensioenfondsen verder gedaald

Pensioen

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand augustus met 2 procentpunt gedaald van 104% naar 102%. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door forse verliezen op de wereldwijde aandelenmarkten.

Dekkingsgraad pensioenfondsen verder gedaald


De beleidsdekkingsgraad – gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden en leidend voor kortingen of indexatie – is in de maand augustus gedaald tot 106%. Hiermee is nog net geen sprake van een dekkingstekort en is er ook nog geen direct gevaar op pensioenkortingen. Het is echter wel vier procentpunt onder de grens om te kunnen indexeren. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.