nieuws

Chinezen mogen pensioengeld in aandelen gaan beleggen

Pensioen

In een poging de hard dalende beurskoers te stoppen heeft de Chinese regering pensioenfondsen toegestaan om in aandelen te gaan beleggen, meldt het FD. Tot op heden mochten de fondsen hun geld alleen in schatkistpapier en staatsschuld steken.

Chinezen mogen pensioengeld in aandelen gaan beleggen

Voor de pensioenfondsen geldt een maximum van 30% van het vermogen dat in aandelen belegd mag worden. De regering in China hoopt hiermee een grote stroom van kapitaal de beurs op te brengen, waardoor de koersen weer de weg omhoog zouden moeten vinden. Ervan uitgaande dat de fondsen de ruimte van 30% maximaal benutten zou er ongeveer € 82 mld in aandelen gestoken mogen worden.

De Chinese beurs kent al langer moeilijke tijden. Na jaren van gigantische stijgingen zakt de koers sinds de zomer flink in. Afgelopen week was de slechtste week sinds juni op de Chinese beurs. De belangrijkste beurs van China, die van Shanghai staat vandaag ook weer op enkele procenten verlies. De oorzaak ligt in de zorgen om de Chinese economie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.