nieuws

Geldbelangen woedend over uitstel oplossing ‘keurslijfpensioen’

Pensioen

Vrijdag 1 mei zond staatssecretaris Klijnsma een brief naar de Kamer waarin zij zegt dat de oplossing voor het ‘keurslijfpensioen’ bij verzekeraars er niet eerder kan zijn dan per 1 juli 2016, waar zij eerst 1 januari 2016 had aangegeven. Rob Goedhart, voorzitter van Geldbelangen, is woedend. “Zij heeft blijkbaar geen oog voor de mensen, dit jaar al zo’n 28.000, die nu op het punt staan om noodgedwongen een hele lage pensioenuitkering te moeten accepteren van hun verzekeraar.”

Geldbelangen woedend over uitstel oplossing ‘keurslijfpensioen’

Goedhart windt zich op over het feit dat niet alleen de Staatssecretaris niet reageert op de noodoproep die Geldbelangen op 13 april deed, ook de Tweede Kamer lijkt niet in actie te willen komen. “Er is voor 10 juni Algemeen Overleg over diverse pensioenonderwerpen met de Staatssecretaris gepland. Onderwerpen die niet echt acuut zijn. Het onderwerp ‘keurslijfpensioen’ staat niet op de agenda. Wij doen een dringend beroep op Kamerleden hier aandacht aan te besteden.” Volgens Goedhart zijn de verzekeraars de lachende derde. “De gebraden haantjes vliegen zo bij hen naar binnen. Zij doen er ook helemaal niets aan om hun klanten aan een betere oplossing te helpen.”

Aandacht
Op 30 maart vroeg Geldbelangen samen met Avro Tros Radar aandacht voor de hele lage pensioenuitkeringen die mensen momenteel krijgen aangeboden. Na de uitzending ontving Geldbelangen enkele honderden reacties, met name van mensen die de komende periode het pensioenkapitaal moeten gaan omzetten in pensioenuitkeringen. “Voor hen komt die oplossing te laat, tenzij die ‘herkansing’ er komt. In de uitzending van Radar heeft Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, gezegd dat zo’n ‘herkansing’ technisch gezien mogelijk zou zijn. In een latere reactie geeft het Verbond aan dat zij toch nog de nodige obstakels zien. Daar is een politiek gezegde voor: wij gaan er niet aan meewerken; tenzij we gedwongen worden”, stelt Goedhart.

 

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.