nieuws

NN wil met app pensioenbewustzijn vergroten

Pensioen

Nationale-Nederlanden heeft een pensioenapp ontwikkeld die het pensioen volgens eigen zeggen naar nu haalt. De app is niet alleen voor NN-klanten beschikbaar.

NN wil met app pensioenbewustzijn vergroten

De gratis te downloaden app Mijn Pensioencoach relateert wat nu belangrijk is aan later en speelt in op levensgebeurtenissen als samenwonen, een nieuwe baan of scheiding. “De app geeft op een makkelijke manier inzicht in het nettopensioen en toont de consequenties van beslissingen, zoals bijvoorbeeld minder werken.” De gebruiker krijgt vervolgens tips over het oplossen van eventuele tekorten. De app kan worden gedownload via de appstores van Apple en Google.
De app kan worden gebruikt door iedereen die pensioen opbouwt en geeft alle pensioenregelingen weer. Wie een pensioenregeling heeft bij NN, kan de app koppelen aan gegevens in de pensioenportal. De gebruiker kan ook spaargeld toevoegen aan het overzicht, zodat zichtbaar wordt of de deelnemer op de gewenste datum met pensioen kan. NN wil daarmee inspringen op de toenemende eigen verantwoordelijkheid van consumenten voor hun financiële toekomst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.