nieuws

Zzp’er hoeft pensioen niet meer ‘op te eten’

Pensioen

Zzp’ers hoeven hun pensioen niet meer ‘op te eten’ als ze in de bijstand komen. Een wet die dat definitief regelt, werd dinsdag met algemene stemmen aangenomen in de Tweede Kamer. De wet treedt, als ook de Eerste Kamer er mee instemt, op 1 januari 2016 in werking. Dit meldt het ANP.

Zzp’er hoeft pensioen niet meer ‘op te eten’

Sinds 1 januari van dit jaar hoefde een zzp’er al niet meer zijn eigen pensioen op te eten als hij in de bijstand terecht kwam. Dat was echter nog een tijdelijke regeling. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW): “Ook zzp’ers verdienen een goede oude dag. Met dit wetsvoorstel regel ik dat zij geld opzij kunnen zetten. En dat zij later niet worden geconfronteerd met een grote inkomensterugval.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.