nieuws

AFM pleit voor pensioenplanningstool

Pensioen

Er zou een complete pensioenplanningstool moeten komen waarin gegevens over eerste- en tweedepijlerpensioen samengebracht worden, inclusief data over lijfrentes, hypotheken en spaartegoeden. Dit zegt AFM-bestuurder Harman Korte in een interview met PensioenPro.

AFM pleit voor pensioenplanningstool

Gegevens van onder meer de belastingdienst, banken, verzekeraars en pensioenfondsen zouden hiervoor automatisch ingeladen moeten worden. Dit zou staan in een rapport van de AFM dat vandaag verschijnt. Het doel van de planningstool is mensen beter inzicht te geven in hun pensioen en ze aan te sporen eventuele gaten op te vullen. “Het gaat erom dat we mensen in beweging willen krijgen om na te denken over hun pensioen. Het rapport noemt onder meer de mogelijkheid van een planningstool. Daarmee kan de consument zien of het beeld dat hij heeft van zijn pensioen, klopt met de feiten”, aldus een woordvoerder. Het rapport verschijnt later vandaag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.