nieuws

Mogelijke vrijstelling pensioensparen voor hogere inkomens

Pensioen

Staatssecretaris Jette Klijnsma zegt in een interview met het Financieele Dagblad dat Nederlanders met hogere inkomens in de toekomst mogelijk verder vrijgesteld worden van de plicht om aanvullend pensioen te sparen.

Mogelijke vrijstelling pensioensparen voor hogere inkomens

 

“De hoogte van het salaris waarover je opbouwt, is in zekere zin arbitrair. We hebben het nu bij een ton neergelegd, dat is heel goed verdedigbaar. Het kan ook wat lager, het kan ook wat hoger. Die afweging moet je als samenleving maken”, aldus Klijnsma.

In het interview zegt zij verder onder meer dat zij ZZP’ers geen verplicht pensioen gaat opleggen. “Uitgangspunt is een fatsoenlijk pensioen voor iedereen.” Het interview met Klijnsma is te lezen in de Pensioenbijlage van het FD.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.