nieuws

Martin Pikaart: ontsla bestuur pensioenfonds ABP

Pensioen

In zijn nieuwste boek ‘Wanbeleid, Algemeen Burgerlijk’ roept auteur Martin Pikaart op tot het ontslag van het bestuur van pensioenfonds ABP. Wanneer het ABP geen halt toegeroepen wordt, stevent Nederland volgens Pikaart af op een pensioendrama waardoor vooral de jongere generaties zwaar getroffen zullen worden.

Martin Pikaart: ontsla bestuur pensioenfonds ABP

‘Wanbeleid, Algemeen Burgerlijk’ is de openbare aanklacht van Pikaart tegen het grootste pensioenfonds van Nederland. Pikaart schreef eerder het boek ‘De pensioenmythe’ (2011) waarin hij de deplorabele toestand van de pensioenfondsen aan de kaak stelde. Het ABP beheert de pensioenen van bijna drie miljoen mensen, werknemers en voormalig werknemers in de sectoren onderwijs en overheid en hun nabestaanden. ABP beschikt over € 350 mld. Pikaart zegt in zijn boek aan te tonen dat slechte regelgeving, gebrek aan controle en beroerd investeringsbeleid de oorzaak zijn van een dreigend pensioendrama. Zijn conclusie: het gehele bestuur van ABP moet opstappen.

Het boek wordt uitgegeven door Amsterdam University Press.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.