nieuws

Weer DNB-boete voor pensioenfonds

Pensioen

De Nederlandsche Bank (DNB) blijft streng voor pensioenfondsen die te laat hun rapportages inleveren. De toezichthouder heeft nu een boete opgelegd aan Stichting Alcatel-Lucent Pensioenfonds. Omdat een rapportage vier dagen te laat werd ingeleverd, moet het fonds € 5.000 ophoesten.

Weer DNB-boete voor pensioenfonds

Het gaat in deze zaak om de rapportage Beleggingen over het tweede kwartaal van 2014. Die had op 11 augustus 2014 op de deurmat bij DNB moeten liggen, maar werd uiteindelijk op 15 augustus 2014 aan de toezichthouder verstrekt. Omdat het pensioenfonds al eerder in 2014 een kwartaalrapportage twee weken te laat inleverde, was de maat vol voor DNB. De standaardboete voor de overtreding is € 500.000, maar vanwege de draagkracht van het fonds werd het bedrag met 99% verlaagd en bleef er € 5.000 over. Stichting Alcatel-Lucent Pensioenfonds is bij lange na niet het eerste fonds dat beboet wordt, DNB deelde de laatste tijd meerdere boetes uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.