nieuws

Klijnsma: “Meeste pensioenpremies zijn wèl verlaagd”

Pensioen

Voor de meeste Nederlanders gaan de pensioenpremies dit jaar wel omlaag, zei Staatssecretaris Jetta Klijnsma vandaag in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wilde opheldering over het nieuws van het FD dat de meeste pensioenfondsen hun premies niet verlagen.

Klijnsma: “Meeste pensioenpremies zijn wèl verlaagd”

Volgens de staatssecretaris verlagen grote pensioenfondsen zoals het ABP hun premies wel. Bij het ABP zijn de meeste werknemers aangesloten. De Nederlandsche Bank zal binnenkort duidelijkheid geven over alle pensioenfondsen. Klijnsma heeft gezegd dan weer in gesprek te gaan met de Kamer.

Uit onderzoek van het FD heeft slechts een kwart van de pensioenfondsen hun premies verlaagd. Sinds 1 januari mag er jaarlijks slechts 1,875% van het brutoloon met fiscale hulp woorden gespaard voor de oude dag. Voorheen was dit nog 2,15%. Door de maatregel rekende het kabinet op een forse verlaging van de pensioenpremies

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.