nieuws

Verbond: Geen welkomstbonus, wel reguliere premiekorting

Pensioen

Het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat verzekeraars per direct stoppen met het aanbieden van welkomstbonussen. Reguliere premiekortingen moeten volgens de brancheorganisatie wel mogelijk blijven.

Verbond: Geen welkomstbonus, wel reguliere premiekorting

Het Verbond reageerde op de ophef die ontstond na een uitzending van Radar. Het consumentenprogramma legde samen met Follow the Money bloot dat verzekeraars bonussen aanboden voor het afsluiten van collectieve pensioenverzekeringen. Daarmee zou de verzekeraar tegemoet komen aan de kosten die werkgevers moeten maken.

Sturing
“De intenties van dergelijke vergoedingen kunnen goed zijn”, reageert het Verbond. “Maar het beeld is ontstaan dat de adviseur van de klant – via een u-bocht – op deze wijze alsnog wordt gestuurd. Dat is niet de bedoeling van het ingevoerde wettelijke provisieverbod.”

Daarom stoppen volgens de organisatie alle verzekeraars met het aanbieden van zulke bonussen: “Om elke discussie hierover verder te voorkomen, zijn de verzekeraars die dergelijke vergoedingen aanboden, hiermee reeds gestopt of stoppen hier dan ook per direct mee.”

Premiekorting
Dat geldt volgens het Verbond niet voor de reguliere premiekorting. “Overigens moet dit thema goed onderscheiden worden van het geven van een reguliere premiekorting; dit moet naar het oordeel van het Verbond in het belang van de klant mogelijk blijven.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.