nieuws

DNB weer streng voor pensioenfondsen

Pensioen

Pensioenfondsen die te laat hun jaarverslag indienen bij de DNB hebben dit jaar een probleem met de toezichthouder. Stichting Florijn Pensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Grondpersoneel en Cabinepersoneel Martinair Holland zijn het vijfde en zesde pensioenfonds dat om die reden een boete moet betalen.

DNB weer streng voor pensioenfondsen

Voor Stichting Pensioenfonds Florijn valt die boete het hoogste uit: € 13.750. Het fonds leverde het jaarverslag over 2013 acht dagen te laat in bij DNB. Ook stichting Pensioenfonds Grondpersoneel en Cabinepersoneel Martinair Holland was te laat met het inleveren van het jaarverslag, maar kreeg hier een iets mildere straf voor. Het fonds moet voor het vergrijp € 10.000 overmaken aan de toezichthouder.

DNB treedt streng op tegen fondsen die te laat zijn met het inleveren van het jaarverslag. Eerder dit jaar kregen PNO Media, WPG Uitgevers, Stichting Pensioenfonds Transmark en Stichting Pensioenfonds Consumentenbond al een boete opgelegd voor dezelfde overtreding.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.