nieuws

Nieuwe omzettingsmogelijkheid levensloop te complex

Pensioen

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de budgettaire effecten en uitvoeringstechnische aspecten van een door de Kamer gewenste geruisloze omzetting van het bruto levenslooptegoed in een derde pijler product.

Nieuwe omzettingsmogelijkheid levensloop te complex

In deze brief stelt hij dat voor een geruisloze omzetting, waarbij de bruto aanspraak ingevolge de levensloopregeling omgezet zou kunnen worden in een lijfrente, twee varianten denkbaar zijn. De eerste variant is dat de geruisloze omzetting onbeperkt, ook buiten de in de derde pijler beschikbare ruimte, mogelijk is. In de tweede variant kan de geruisloze omzetting slechts beperkt plaatsvinden, namelijk binnen de in de derde pijler beschikbare ruimte.
De staatssecretaris vindt invoering van deze omzettingsmogelijkheid complex. Hij raadt hem af omdat hetzelfde resultaat reeds binnen de huidige regelgeving gerealiseerd kan worden als het levenslooptegoed eerst wordt opgenomen en vervolgens wordt gebruikt ter financiering van een pensioenproduct in de derde pijler. Er wordt dan weliswaar eerst belasting betaald over het opgenomen levenslooptegoed, maar de uit het netto levenslooptegoed betaalde lijfrentepremie is vervolgens, binnen de in de derde pijler beschikbare ruimte aftrekbaar.
[ Bron: Kluwer Vakstudienieuws ]

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.