nieuws

Kamer buigt zich over afbouw partnertoeslag AOW

Pensioen

De Tweede Kamer heeft een voorstel tot wijziging van de AOW gekregen. De AOW-partnertoeslag wordt vanaf 2015 in vier jaarlijkse stappen afgebouwd voor mensen met de hoogste inkomens.

Kamer buigt zich over afbouw partnertoeslag AOW

In 2015 wordt de partnertoeslag volledig afgeschaft. Wie op of na 1 januari 1950 geboren is, ontvangt geen partnertoeslag meer. De geleidelijke afschaffing voor het zittende bestand gaat gelden voor AOW-ers met een inkomen vanaf € 46.000 (exclusief AOW). Vanaf deze inkomensgrens wordt de partnertoeslag geleidelijk gekort. Bij een inkomen van ongeveer € 54.000 vervalt de partnertoeslag geheel.
Het kabinet verwacht dat 13% van de AOW’ers die een partnertoeslag ontvangt, te maken krijgt met de geleidelijke afschaffing. Het gaat in 2015 om circa 27.000 mensen, voor wie de partnertoeslag in vier jaarlijkse stapjes wordt afgebouwd. Dit aantal loopt in de jaren daarna snel af, doordat er vanaf april 2015 geen nieuwe mensen meer instromen in de partnertoeslag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.