nieuws

Sterk eerste kwartaal pensioenbedrijf Aegon

Pensioen

Aegon Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar dankzij het pensioenbedrijf de premieomzet met 12% vergroot tot € 2.266 (2.015) mln. Het onderliggend resultaat is verbeterd tot € 85 (81) mln, maar de winst is door slechtere beleggingsresultaten gedaald tot € 59 (137) mln.

Sterk eerste kwartaal pensioenbedrijf Aegon

De premietoename is te danken aan het levenbedrijf – bij Aegon verreweg het grootste bedrijfsonderdeel – dat de omzet met 14% wist te vergroten tot € 2.015 (1.772) mln. Vooral het pensioenbedrijf heeft goede zaken gedaan: de koopsomproductie is daar meer dan verdubbeld tot € 241 (115) mln. Het onderliggend resultaat is in het collectief levenbedrijf echter afgenomen tot € 13 (21) mln. Bij de individuele levensverzekeringen is het beeld omgekeerd: de omzet uit koopsommen is afgenomen tot € 105 (140) mln, maar het onderliggend resultaat is toegenomen tot € 67 (57) mln.
Het relatief bescheiden schadebedrijf schrijft nog steeds rode cijfers, al is het resultaat wel verbeterd tot € -1 (-4) mln. De combined ratio is vergeleken met het vierde kwartaal van 2012 iets afgenomen tot 105% (107%). De premieomzet is licht gestegen tot € 251 (243) mln, vooral dankzij een toegenomen productie in ziekte- en ongevallenverzekeringen.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.