nieuws

Verbond noemt afwijzen pensioenplan terecht

Pensioen

Het Verbond van Verzekeraars reageert verheugd op het feit dat de Eerste Kamer zich heeft verzet tegen de pensioenplannen van het kabinet. "Er is hiervoor terecht geen meerderheid gevonden. Het pensioenplan van het kabinet-Rutte zou de mogelijkheid om een behoorlijk pensioen op te bouwen zeer aantasten, voornamelijk voor jongere generaties."

Verbond noemt afwijzen pensioenplan terecht

Volgens het Verbond moet het kabinet nu "fundamenteler met het parlement en de samenleving in gesprek gaan over wat in ons land onder een adequate pensioenvoorziening moet worden verstaan." Dat zou volgens het Verbond een beter vertrekpunt zijn dan de huidige wens om te bezuinigen. "Het pensioen is namelijk een te groot goed om speelbal te zijn van de begroting." In dat licht is de koepel van verzekeraars positief gestemd over het voornemen van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) om dit najaar een bijeenkomst te organiseren over de toekomst van het pensioenstelsel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.