nieuws

Pensioentop geeft les aan 1.500 scholieren

Pensioen

Deze week hebben ruim 1.500 scholieren les gekregen van de top van de Nederlandse pensioenwereld.

Pensioentop geeft les aan 1.500 scholieren

Peter Borgdorff (bestuurslid Stichting Weet Wat Je Besteedt, directeur PFZW), Maarten Edixhoven (directievoorzitter Zwitserleven) en Harry Vossebeld (COO PGGM) hebben samen met ruim 75 collega’s in het hele land les gegeven over sparen voor later.
Eenvoudiger
Maarten Edixhoven is enthousiast: "We dragen direct bij aan het eenvoudiger maken van pensioen. Het is natuurlijk niet het meest sexy onderwerp voor de jeugd, maar het is wel belangrijk. Dit voorkomt problemen op latere leeftijd."
Oude dag
In de pensioenles wordt uitgelegd hoe het pensioenstelsel in Nederland in elkaar zit en wat dit betekent voor de oude dag. Vervolgens krijgen de leerlingen inzicht in wat voor prijskaartje aan hun keuzes hangt, waardoor het besef ontstaat dat het belangrijk is om al vroeg bewust met je pensioen bezig te zijn.
De Grootste Pensioenles Ooit is een initiatief van Stichting Weet Wat Je Besteedt in samenwerking met PGGM en Zwitserleven en wordt mede ondersteund door PFZW. De Grootste Pensioenles Ooit is onderdeel van de Pensioen3daagse, een initiatief van Wijzer in geldzaken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.