nieuws

Pensioenplannen in de ijskast

Pensioen

De staatssecretarissen Klijnsma (Sociale Zaken) en Weekers (Financiën) hebben gisteren van de Eerste Kamer geen steun gekregen voor de pensioenplannen. Het verzet tegen de plannen van het kabinet bleek te groot.

Pensioenplannen in de ijskast

Volgens de Telegraaf was de kritiek van de oppositiepartijen in de Eerste Kamer spijkerhard. "Niemand van hen heeft er vertrouwen in dat jongeren nog in staat zullen zijn om een fatsoenlijk pensioen op te bouwen." Op onderdelen lieten ook coalitiepartijen VVD en PvdA zich kritisch uit. De staatssecretarissen verlieten de bijeenkomst met lege handen en zullen nu moeten proberen een aangepast voorstel op tafel te krijgen. Dat voorstel moet volgens CDA-senator Wopke Hoekstra dan wel minder gericht zijn op een snelle financiële winst, maar op een fatsoenlijk pensioenstelsel op de langere termijn.
(Telegraaf, pag. 21)
Verder in de kranten:

Senaat kraakt plan voor pensioen
(AD, pag 1)

Herziening pensioenstelsel laat zo nog maanden op zich wachten
(Volkskrant, pag. 5)
‘Huizenverkopers moeten niet denken dat de prijzen gaan stijgen’ (FD, pag 5)
‘Inzet van pensioenmiljarden is vooral goed voor de werkgevers’ (FD, pag 4)

Reageer op dit artikel