nieuws

Pensioenfederatie communiceert juist over bedrijfstakpensioenfonds

Pensioen

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft een klacht van het Alternatief voor Vakbond (AVV) over een brochure op de website van de Pensioenfederatie afgewezen.

Pensioenfederatie communiceert juist over bedrijfstakpensioenfonds

AVV vindt een folder waarin de federatie schrijft dat werkgevers die aangesloten zijn bij een bedrijfstakpensioenfonds, niet kunnen worden geconfronteerd met bijstortingen als er tekorten optreden, misleidend. Volgens de RCC heeft de Pensioenfederatie echter voldoende aannemelijk kunnen maken dat werkgevers die zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds, voor wie de betreffende folder is bedoeld, niet kunnen worden geconfronteerd met bijstortingen.
Kat en muis
Het is overigens niet de eerste keer dat AVV bij de RCC klaagt over uitingen van de Pensioenfederatie. Eerder werd, samen met PensioenOpStand, nog met succes geklaagd tegen drie reclame-uitingen. Een van de klachten betrof een campagne waarin de Pensioenfederatie stelde dat er ‘nu meer geld in de pensioenkassen zit dan ooit’. De RCC stelde destijds dat deze uitspraak volledig juist is, maar dat er wellicht een geruststellende suggestie vanuit gaat.
 

Reageer op dit artikel