nieuws

VKG start met beheren pensioenportefeuilles

Pensioen

Serviceprovider VKG uit Hoorn gaat pensioendossiers beheren. Voor intermediairs die zich uiterlijk 1 maart melden, regelt VKG de juridische onderbouwing bij de AFM voor 1 april, de datum waarop adviseurs die geen Wft-vergunning aanvragen hun pensioenadviserende werkzaamheden moeten hebben gestaakt.

VKG start met beheren pensioenportefeuilles

Voor die tussenpersonen gaat VKG pensioencontracten of -verzekeringen beheren en mutaties van werkgevers verwerken. Er zijn drie vormen van dienstverlening: full service, waaronder alle denkbare werkzaamheden vallen inclusief een jaarlijks onderhoudsgesprek, full service online, waarbij mutaties worden doorgegeven via een online module, en semidirect, waarbij de werkgever zelfstandig gebruik maakt van de beschikbare portal van de pensioenverzekeraar. De werkgever kan dan met vragen terecht bij VKG, die tevens een jaarlijks onderhoudsgesprek regelt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.